Ilosia aikoja, #Mielensäpahoittaja -elokuvan liput nyt myynnissä
Tampereen Koskikeskuksen hulluttelupäivillä keväällä 2015 Cine Atlas myy myös leffalippuja hintaan 68 € / 8 lippua (8,50/lippu).
Paineet on kovat Finnkinollakin. Ihmiset katsoo elokuvansa enemmän ja enemmän jostain muualta kun valkokankaalta elokuvateatterissa. Itse käyn leffassa ikävä kyllä niin harvoin, ettei tämä hintojen nousu hetkauta, mutta noi teinit kyllä valittaa leffojen kalleutta. Ei voi käydä leffassa, kun lippu mässyineen on lähellä paria kymppiä.
Kodin Ykkösessä myydään Yllätyspäivillä kahdeksan leffalipun pakettia hintaan 68 euroa, eli 8,50 / lippu.
Näe elokuva ensimmäisten joukossa @Veikkaus_fi -tiistaina 14.8
""Finnkino muutti hinnoitteluaan juhannuksena niin, että elokuvalipun hinta määrittyy paitsi ajankohdan, myös sisällön mukaan. Miksi, myyntijohtaja Kalle Peltola?
”Haluamme yhtenäistää elokuvateattereita muun kulttuurialan kanssa. Esimerkiksi oopperassa tai konserteissa ihminen yleensä maksaa sen mukaan, mitä hän menee katsomaan, ei sen mukaan, milloin näytös on. Meillä sen sijaan pienet taide-elokuvat ovat olleet samanhintaisia katsojalle kuin isot kotimaiset tai ulkomaiset tuotannot. Lisäksi haluamme selkeyttää hinnoittelua.”
Ennen lipun hinta riippui viikonpäivästä ja kellonajasta. Mikä siinä oli epäselvää?
”Entisessä mallissa eri aikaporrastuksia oli monta: arkena kolme eri hintaa ja viikonloppuna kaksi. Tästä eteenpäin on vain arki- ja viikonloppuhinta.”
Nyt elokuvat on jaettu kolmeen luokkaan: classic, normal tai special. Millä perusteella luokka määrittyy?
”Emme halua avata yksityiskohtia, mutta siihen vaikuttavat esimerkiksi elokuvan tuotanto- ja markkinointikustannukset sekä esittämisen kannattavuus meille.”
Kalleimmassa special-sarjassa näyttäisivät olevan esimerkiksi Jurassic World ja Mad Max: Fury Road. Onko suosittu elokuva siis aina kalliimpi?
”Niin sanotut blockbusterit eivät automaattisesti ole kalliimpia. Sen voin sanoa, että halvimmassa classic-sarjassa tulee olemaan taide-elokuvia, joita katsovat elokuvien suurkuluttajat.”
Tekevätkö suuret hittielokuvat näin suhteessa enemmän voittoa Suomessa, kun lipun hinta on kalliimpi?
”Me maksamme tuottajille prosenttimäärän lipun hinnasta, eli kun lipun hinta on korkeampi, tuottaja saa enemmän rahaa. Toisaalta tuottaja hyötyy myös, jos kävijöitä tulee enemmän.”
Monet päivänäytökset kallistuvat. Jos menee esimerkiksi Helsingissä katsomaan kalleimman 3D-elokuvan päivällä, lippu on kolme euroa kalliimpi kuin ennen. Miksi näin?
”Jos tuijottaa yksittäisen lipun hintaa, siinä on merkittävä loikka. Otamme kuitenkin käyttöön arkipäiväsarjalipun, jolla pääsee edelleen katsomaan minkä tahansa elokuvan 7,50 eurolla. Lisäksi nostamme opiskelija- ja eläkeläisalennusta 10 prosentista 30 prosenttiin. Kyse on hinnoittelumallin muutoksesta. Jotkin liput kallistuvat, jotkin halpenevat.” ""