Malline:Jääkiekon maailmanmestarit
Jääkiekon MM on suurtapahtuma, johon tarjoavat kertoimet todella hyvissä ajoin. Katso alta päivittyvät mestaruuskertoimet. Tarjolla on kisojen lähestyessä ja niiden aikana myös monipuolisesti erilaisia muita lohko- ja turnausvetoja, koskien esimerkiksi lohkovoittajia, joukkueiden menestystä ja putoamisvaihetta, piste- ja maalipörssien voittajia ja niin edelleen.
Jääkiekon MM-kisojen monitasoinen turnauksen rakenne heijastaa lajin globaalia suosiota ja toimii polkuna maailmanmestaruuteen. Erottuva piirre tässä rakenteessa on, että se tarjoaa jokaiselle tasolle mahdollisuuden taistella menestyksestä ja nousta hierarkiassa ylöspäin.
Tämän vuoden jääkiekon MM-kisat pyörähtävät käyntiin Tshekeissä 10. toukokuuta. Hallitseva maailmanmestari Kanada aloittaa oman urakkansa kisoissa 11. toukokuuta Iso-Britanniaa vastaan. Kanada pelaa kisoissa A-lohkossa, jossa […]
Muistatko kaikki Suomen jääkiekon maailmanmestaruudet?
Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue on saavuttanut MM-kisahistorian aikana neljä maailmanmestaruutta, yhdeksän hopeaa sekä kolme pronssia. Löydät kaikki MM-mitalit alta.
Jääkiekon maailmancup oli turnaus, jossa vain NHL-pelaajista koostuvat maajoukkueet kohtasivat toisensa.
Anteeksi, mutta miksi näitä kisoja kutsutaan MM-kisoiksi? Kuulostaa juu suurelta ja on niin markkinamiesten mieleen arvokas ja myyvä nimitys, mutta urheilullisessa mielessä. Haloo.
Maailman parhaat pelaajat eivät ole edes pelaamassa, koska on tärkeämpää tekemistä... Ja vaikka oma joukkue olisi jo pudonnut amerikan sarjasta, ei välttämättä huvita lähteä "MM"-jäille.
Esim. jalkapallossa arvokisoihin varmaankin osallistuu jokainen pelaaja, jota pyydetään. Eikä ole tärkeämpiä sen lajin kinkereitä menossa samaan aikaan. Koska tärkeämpää ei fudiksessa ja futarille voi olla kuin MM-turnaus.
Jääkiekon kansainvälinen jokavuotinen Skoda-turnaus olisi sopivin nimitys.
Mun mielipide, sori siitä.
Kun mietitään jääkiekon MM-kisoja 2000-luvulla, nousee muutama maa esille. Ne ovat Kanada (6 mestaruutta), Venäjä (4), Ruotsi (4), TÅ¡ekki (4) ja Suomi (2). Oletettavasti mitalipeleissä toistetaan vanhoja kaavoja.Â
â
Kuten aikaisemmin totesimme, on joukkueiden tasoerot kaventuneet. Nykyään ei ole maailman kahdeksas ihme, jos Kanada häviää Itävallalle. Tai Suomi kaatuu maalin erolla Kazakstanille. Tätä puoltaa esimerkiksi Sveitsin yltäminen loppuotteluun parikin kertaa 2010-luvulla. Slovakia on tehnyt samanlaiset temput Sveitsin kanssa.
â
Vuoden 2022 MM-kisoissa voi muhia jymy-yllätys. Jos NHL:ssä päätetään estää pelaajien lähteminen kisoihin, ei Amerikassa hyvä heilu. Jos Yhdysvallat ja Kanada joutuvat keräämään joukkueen Euroopasta, voi mitalipeleissä olla yllättäjiä. Esimerkiksi Sveitsi, Saksa, Tanska sekä Latvia voivat yllättää.
Tšekki on jääkiekon maailmanmestari – Praha villiintyi mestaruudesta
Jääkiekon MM-kisat ja liittyvät isosti toisiinsa. Vuoden 2025 kisojen maailmanmestaruuskertoimet näyttivät seuraavilta
Mikä maa voitti jääkiekon maailmanmestaruuden viimeksi
Jääkiekon maailmanmestaruuskisat ovat tapahtuma, joka herättää jopa suurta kiinnostusta pelata itse otteluissa.
Liittokokousarvonnan voittajat lähtevät jääkiekon MM-kisoihin
Vedonlyöntiyhtiöiden MM-jääkiekko 2025 kertoimet tarjoavat pelattavaa kisojen jokaiseen otteluun. Niin vedonlyöjien kuin vihjaajien mielestä MM jääkiekko veikkaus tulee varmasti olemaan yksi tämänkin urheilukevään kohokohdista. Ennen turnausta pääsee lyömään vetoa koko turnauksen voittajasta, mutta eri vedonlyöntisivustot tarjoavat myös paljon muita mielenkiintoisia vedonlyöntikohteita. Lähempänä kisoja voit lyödä vetoa muun muassa siitä, miten Suomen lohkossa käy tai kuka mahtaa voittaa pistepörssin jääkiekon MM-kisoissa 2025.
B-sarjan voittaja nousi 2001 jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuihin.
Jääkiekon MM-kisoissa jokainen ottelu on askeleen kohti tavoiteltua maailmanmestaruutta, mutta todellinen koetinkivi on mitalipelit. Mitalipelit muodostuvat puolivälieristä, välieristä ja loppuotteluista, joissa panokset ovat korkeimmillaan ja pienimmätkin virheet voivat maksaa unelmien murskaantumisen.
Tshekki on jääkiekon maailmanmestari 2024
Vedonlyönti jääkiekon MM-kisoista on todella suosittua varsinkin lätkähullujen suomalaisten keskuudessa. Mitä pidemmälle kisat etenevät, sitä enemmän Pohjolan betsaajat intoutuvat jännittämään pelejä myös vetomielessä. Suomen pelatessa mitalipeleissä löytyy monilta luottoa varsinkin omiin Leijoniimme. Osa taas pelaa Suomea vastaan, jotta lopputulos on joka tapauksessa mukava - joko voittaa rahaa, tai oma joukkue pärjää.
Jääkiekon Maailmanmestaruuskilpailut
1x2 -pelimuoto, tai Pitkäveto, on aina ja ikuisesti palloilulajien suosituin vetomuoto. Ainakin Suomessa. Vetomuoto keskittyy perusasioihin, kumpi ottelevista joukkueista voittaa vai päättyykö ottelu tasapeliin. Variaatiomuoto Moneyline sopii hyvin nykyisiin jääkiekkosääntöihin, siinä siis veikataan 60 minuutin tuloksen sijaan koko ottelun lopputulosta ja koska jääkiekko-ottelu ei näissäkään kilpailuissa voi päättyä tasapeliin, niin pelaajalla on vain kaksi vaihtoehtoa. Tietysti ovat pienempiä, kuin 1x2 -pelissä. Molemmat ovat suosittuja pelimuotoja yhdistelmävedoissa.
Tulokset, pistepörssi, palkitut
Uusina maina turnaukseen mukaan nousevat Puola (voittajakerroin 2001) ja Iso-Britannia (2001), joiden mahdollisuuksiin ei kiekkokansa kuitenkaan usko. Venäjä ja Valko-Venäjä ovat edelleen suljettuina pois jääkiekon MM-kisoista.
Suomessa on nyt 262 jääkiekon arvokisavoittajaa – katso muhkea lista
Leijonat on voittanut neljästi jääkiekon maailmanmestaruuden. Suomi on juhlinut MM-kultaa vuosina 2022, 2019, 2011 ja 1995.
Olympiavuosina 1980, 1984 ja 1988 ei järjestetty MM-kisoja
On ihan positiivinen yllätys, että tuohon ensimmäiseen ehdotukseeni sarjajärjestelmästä suhtaudutaan noin myötämielisesti. Ja tuota 14 joukkueen pääsarjaa on käsittääkseni kaavailtukin joskus ihan IIHF:n taholta. Vuoden 2012 kisoihin oli ilmeisesti tarkoitus tulla ehdottamasti 14 maan pääsarja, mutta jostain syystä jäi toteutumatta. Jatkoajan keskustelupalstalla puolestaan on tässä hiljattain haihateltu, että pääsarja laajenisi peräti 20 maan turnaukseksi. Varsinkin alkuvuosina tasoerot olisivat varmasti huomattavampia isompien ja pienempien välillä, mutta tiedä sitten josko ajan saatossa hännänpäät pääsisivät lähemmäksi ainakin keskikastin maita tasoeron suhteen.
Saattaa tuntua saman asian jankuttamiselta, mutta otanpa silti vielä puheeksi. Mielestäni siis kolmen parhaan joukkueen palkitseminen sijoitustensa pohjalta toimisi paremmin silloin, kun niistä sijoituksista pelataan sarjamuotoisesti. Pudotuspelit puolestaan toimisivat varsinkin sanansa varsinaisessa merkityksessä paremmin, jos vain finaalin voittaja palkittaisiin. Mietiskelin, josko ensin pelattaisiin sarjamuotoisesti kolmen parhaan joukkoon pääsemisestä ja sen jälkeen vielä kahdeksan parasta pelaisivat keskenään pudotuspelien herruudesta. Hankala kylläkin toteuttaa ainakin MM-kisojen kaltaiseen turnaukseen, toimisi varmaan paremmin jääkiekon SM-liigan kaltaisessa sarjassa. Tosin siinäkin siis parhaiten silloin, jos joukkueet kohtaisivat toisensa runkosarjan aikana yhtä monta kertaa, ja mieluusti ihan kotona ja vieraissa yhtä monesti.
Mutta mutta, katsokaamme mielenkiinnolla, mihin suuntaan esimerkiksi jääkiekon MM-kisat ovat kehittymässä. Formaattia on siinä silloin tällöin muokkailtu, joten mahdottomuus ei ole, että se vielä jotenkin muuttuisi.
Suomella on nyt kova vire menneillään olevassa turnauksessa. Seitsemästä alkusarjapelistä seitsemän täyden pisteen voittoa on kyllä kova saavutus. Jos sama vire jatkuu ja tuomaritoiminta pysyy yhtä puhtaana kuin tähän asti turnauksessa, en ihmettele, jos Suomi vaikkapa mestaruuden nappaisi. Mutta toivotaan, että ainakin mitaleille pääsisi, sen Suomi on vähintään ansainnut ainakin tähän mennessä saatujen näyttöjen perusteella. :)