Ainoastaan afrikan neekeri ei veikkaa


Afrikan Tähti on yksinkertainen peli, jossa on tarkoituksena raaputtaa Veikkauksen Afrikan tähti -arpaa ja lunastaa mahdollinen voitto. Jos voittoa ei tule, on mahdollisuus lunastaa uusi arpa.


Se meni niin että "Vain afrikan neekeri ei veikkaa". Selvästi siis afrikan poika on ollut länsimaista serkkuaan fiksumpi.

Vanhaa, suorastaan muinaista veikkauksen mainosta lainaten. " Afrikan neekerikin sen tietää, veikkaus voittaa aina".

Africa Cup of Nations, jalkapallo

Kauksen mainos vuodelta 1952 näyttäytyy ällistyttävän rasistisena. "Ainoastaan afrikan neekeri ei veikkaa. Kaikki toiset veikkaavat ja saavat veikkausvoittoja!", lehtimainoksessa lausutaan. Myös mainosten mies- ja naiskuva on muuttunut vuosikymmenien varrella radikaalisti.

Monopoliyhtiö Veikkkauksen viimeisintä kusetuspeliä Kaikki tai ei mitään tuli kaksi viikoa kokeiltua.
Pelaajien kukkaroa on nyt kuritettu reilut kaksi viikkoa ja kierrosten voitonjaot kertovat, että tänä aikana ei ensimmäistäkään isoa, kertoimella 125000 voittoa ole vielä löytynyt.
Kertoimella 250 olevia voittoja näyttäisi olleen vaatimattomat 10-20 kpl arvontaa kohti ja kun omallekin kohdalle kahden viikon aikanaosui vain peri kertaa voitto kertoimella 1, niin eiköhän se ollut osaltani tässä. Siirrän nekin roposeni pitkävetoon, jotka tosin pelaan Unidetin parempien kertoimien kautta.

Summasumarum. Erittäin ovelasti olette osanneet tämän monet taas koukuttavan pelin säännöt laatia, koska pelaajien rahaa tulvii Veikkaukselle sisään ovista ja ikkunoista.

Suomalaisille ulkomaalainen on ollut historiallinen rasite. Muistan hyvin mm. Veikkauksen vanhan mainoksen, jossa todettiin suunnilleen, että ”ainoastaan syvimmän Afrikan neekeri ei veikkaa”. Vastaavassa suunnassa selostaja Matti Kyllönen muuten uskoi olevan sen pienen yleisön, joka ei seurannut formula-ykkösiä 90-luvulla.

Along with the nationalistic emphases, the monopolies also used strategies that denigrated perceived outsider groups as in that states 'only the African negro doesn't bet'. Veikkaus confirmed to Yle News that this was indeed an advertisement used in the 1940s or 1950s, but said that it “does not represent Veikkaus’ values in any way.”Advertisements containing such depictions of Africans were common in Finland for decades.