Mikä on syvän vastakohta? Sana, jota suomen kielestä ei löydy
Nykyisin aktivisti tarkoittaa tietyn asian tai aatteen puolesta toimivaa, joskus laittomiakin keinoja käyttävää henkilöä, kuten luontoaktivistia tai eläinaktivistia (WSOY:n Web-Facta 2004.)Aktiivisen kansalaisen vastakohta ei ole passiivinen kansalainen, vaan pikemminkin kansalainen, joka ei ole sitoutunut mihinkään, ei koe osallisuutta mihinkään yhteisöön.
"Eikö suomen kielessä tosiaan ole sanaa, joka tarkoittaa syvän vastakohtaa? Kyse ei ole veden syvyydestä, vaan esimerkiksi hyllyjen syvyydestä. Hyllyissä on korkeys, leveys ja syvyys. Korkean vastakohta on matala, leveän vastakohta on kapea. Mikä on syvän vastakohta?" kysellään Kotimaisten kielten keskukselta .
on yksi baletin modernin ohjelmiston kuuluisimmista teoksista. Ensiesityksessä sen tehoa lisäsi Vaslav Nijinskyn tulkinta Petrushkasta. Sitä pidetään yhtenä Nijinskyn merkittävimmistä roolisuorituksista. Alexander Benois’n värikylläinen lavastus, jota useimmat myöhemmät lavastusratkaisut jäljittelivät, lisäsi esityksen tenhoa. Benois toi näyttämön näyttämölle, kun hän lavasti nukketeatterin näyttämön teatterin näyttämölle. Näin Benois korosti myös teoksen kysymystä siitä mikä on todella totta. Missä kulkee todellisuuden ja mielikuvituksen raja.
Korkean vastakohta on matala, leveän vastakohta on kapea.
Mikä on syvän vastakohta, kun puhutaan esimerkiksi hyllyjen syvyydestä? Tätä ongelmaa on pohdittu keskustelupalstoilla jo vuosia. mukaan tässä kohtaa suomen kielessä onkin itse asiassa aukko: sellaista sanaa ei ole.
Resurssien niukkuus johti siihen, että Toyota kehitti ns. Just In Time (JIT) -tuotantomallin, missä ideaalina on aloittaa tuotteen valmistaminen vasta kun ostaja on jo tilannut tuotteen. Vastakohtana tälle on perinteinen massatuotanto, missä tuotteita valmistetaan etukäteen suuret määrät varastoon. Pyrkimys oli saada tuote tilauksen jälkeen mahdollisimman nopeasti kuluttajalle, eli haluttiin mahdollisimman lyhyt läpimenoaika (engl. lead time) tilauksesta toimitukseen.
Antti Raunio selvittää tutkimuksessaan luterilaisen etiikan perusteita ja asettaa ne keskusteluun erilaisten filosofisen ja teologisen etiikan mallien kanssa. Hän analysoi pohjoismaisen luonnollisen lain etiikan perusratkaisuja ja ongelmia. Perinteinen vastakohta-asetelma luonnolliseen moraalilak...
Antti Raunio selvittää tutkimuksessaan luterilaisen etiikan perusteita ja asettaa ne keskusteluun erilaisten filosofisen ja teologisen etiikan mallien kanssa. Hän analysoi pohjoismaisen luonnollisen lain etiikan perusratkaisuja ja ongelmia. Perinteinen vastakohta-asetelma luonnolliseen moraalilak...
Afrikaans, Amhara, Arabia, Assami ..
Perinteinen vastakohta-asetelma luonnolliseen moraalilakiin perustuvan ja kristologisesti perustellun etiikan välillä joutuu uudelleen arvioitavaksi.
vastakohta ja ehdotan sen poistoa
Vastakohdat: tuore, moderni, nykyaikainen, epätavanomainen, uusi, boheemi Perinteinen juontuu sanasta 'perinne', viitaten asioihin, jotka seuraavat tai ovat osa tavanomaista kulttuuriperintöä.
Mikään ei esimerkiksi estä olemasta ..
Perinteisen vastakohta on uudenaikainen, nykyaikainen ja moderni. Perinteinen on vanha, klassinen ja korkeakulttuurinen. Uudenaikainen on uusi, innovatiivinen ja kansainvälinen. Nykyaikainen on ajan tasalla oleva, tieteellinen ja tekninen. Moderni on kehittyvä, dynaaminen ja muuttuva.
Mitä tarkoitetaan aktiivisella kansalaisuudella
Sanalla moderni on useita eri merkityksiä. Ensinnäkin moderni tarkoittaa uutta, jolloin sen vastakohtana on vanha. Toiseksi se on synonyymi sanalle nykyaikainen, jolloin sen vastakohta on entinen. Kolmanneksi moderni on yhtä kuin ohimenevä, jolloin vastakohta on ikuinen. Jatkuva muutoksen ja uudistumisen paine on hallinnut 1900-luvulla länsimaisen ihmisen elämää. Uutuudet ja keksinnöt ovat seuranneet toisiaan kiihtyvällä tempolla niin taiteessa, tieteessä kuin tekniikassakin. Elämän rytmi ja arvot ovat muuttuneet 1900-luvulla enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja yksilön kokemuksesta on tullut arvokas.
Mitä kiertotalous on ja miksi sillä on merkitystä? | Aiheet
Ei se olekaan, sanoo osa modernia kristikuntaa. Klassisen piinahelvetin rinnalle on noussut kasvavaa kannatusta saava oppi tyhjiinraukeamisesta eli annihilaatiosta. Ikuisen elämän vastakohta ei ole ikuinen kärsimys vaan tyhjyys. Jos joku torjuu Jumalan lopullisesti, hän torjuu myös sen Jumalan vaikutuksen, jolla tämä ylläpitää ihmisen olemassaoloa. Niinpä kadotettu peruuttaa oman luomisensa ja raukeaa tyhjiin. Häntä ei enää ole.